top of page
Er zijn nog geen tags.

ZOEKEN OP TAGS: 

RECENTE POSTS: 

BEZOEK ME OOK OP:

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

Tijd om de zon in huis te halen !

Hebben jullie ook zo een zin in salade's gekregen met dit mooi lenteweer? Ik alvast wel! Deze middag een heerlijk salade met rode bieten, radijsjes, sla, tomaatjes en quinoa gegeten met zelfgemaakte light mayonaise.

Sinds mijn suikervrije maand maak ik steevast onze mayonaise zelf. Mét vloeibaar goud, de koolzaadolie van Hof ter Vrijlegem. Net alsof je de zon in huis haalt! Vind je ook niet? De goude kleur en de authentieke smaak is te danken aan de koude persing. Een 100% puur natuur product! Bovendien is koolzaadolie rijk aan omega 3.

Ik voeg er ook mosterd van de Ster aan toe, een super lekkere mosterd uit de streek! Eens je deze mosterd gebruikt, wil je geen andere.

Mayonaise die je koopt bevat suiker, de light versies bevatten méér suiker dan de real stuff. Ik maak even de vergelijking tussen de mayonaise van een bekend merk en hun light versie ervan.

Wat zegt het etiket?

Mayonaise

Light mayonaise

We nemen eerste de ingrediëntenlijst onder de loep. Het ingrediënt dat het meest aanwezig is, wordt altijd als eerste vermeld in de ingrediëntenlijst. Ik weet het, je hebt vaak een vergrootglas nodig om het etiket te kunnen lezen! Bij de gewone mayonaise is dit koolzaadolie, bij de light versie ervan is dit water gevolgd door koolzaadolie en dextrose. Wat is dextrose? Dat is suiker.

In de ingrediëntenlijst van de light mayonaise vinden we halverwege opnieuw suiker terug. In de gewone mayonaise zit ook suiker maar minder. Dit blijkt ook uit de voedingswaarde: 5,8 g suiker in de light versie en 1,4 g suiker in de gewone versie.

De light mayonaise bevat beduidend minder vet en caloriën: 10g vet en 143 kcal per 100g. In gewone mayonaise is dit 81g vet en maar liefst 743 kcal.

Je hebt dus de keuze tussen een suikerrijke light mayonaise of een vetrijke mayonaise. Doe mij maar zelfgemaakte light mayonaise!

Wil jij ook vanaf nu je mayonaise zelf maken? Probeer mijn recept dan zeker eens uit! Door yoghurt eraan toe te voegen, maak je je eigen light versie.

Light mayonaise met koolzaadolie

Ingrediënten

200 ml koolzaadolie Hof ter Vrijlegem

3 eidooiers

1 eetlepel mosterd van de Ster

peper

zout

vers geperst citroensap

150g magere natuuryoghurt, ongesuikerd

Bereidingswijze

Doe de olie, eidooiers en mosterd in een smalle, hoge maatbeker.

Voeg wat peper, zout en citroensap toe.

Plaats de staafmixer net niet op de bodem van de maatbeker, mix tot zich op de bodem een mooie witte massa, de mayonaise, vormt.

Haal de staafmixer langzaam naar boven en blijf mixen tot de mayonaise volledig gevormd is.

Doe er de yoghurt bij en breng verder op smaak met citroensap, peper en zout.

488 kcal per 100g

Tip

Je kan aan de light mayonaise nog wat verse kruiden toevoegen zoals bieslook, peterselie, ...

Enjoy the sun!

  • Facebook Clean Grey
  • Instagram Clean Grey
  • Pinterest Clean Grey
bottom of page