top of page
Er zijn nog geen tags.

ZOEKEN OP TAGS: 

RECENTE POSTS: 

BEZOEK ME OOK OP:

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

Examen: food for your brain

Het is weer examentijd! In deze periode wordt vaak gekozen voor een snelle hap of wordt een maaltijd al eens overgeslagen. Een goed samengestelde voeding vormt nochtans de basis van een goede concentratie. De hersenen hebben brandstof, glucose, nodig om optimaal te functioneren. Dit haal je uit de koolhydraten in de voeding.

5 tips om je brain in topconditie te brengen:

*Start met een stevig koolhydraatrijk ontbijt. Het is wetenschappelijk bewezen dat niet ontbijten de intellectuele prestatie verlaagt en dus kan resulteren in minder goede cijfers op het examen. Bij de start van een nieuwe dag is het immers 8 à 12u geleden dat jouw glucosereserves aangevuld zijn. Kies daarom voor bruin brood, havermout of vezelrijke cornflakes.

*Schrap de snelle suikers. Studenten worden vaak verwend tijdens de examens met zoetigheden. Vaak kiezen ze tevens voor pepdrankjes, welke suikerbommetjes zijn. De snelle suikers zorgen voor pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel, wat het concentratievermogen doet afnemen.

*Zet fruit en melkproducten op het menu. Deze brengen de noodzakelijke vitamines en mineralen aan om vermoeidheid tegen te gaan. Melkeiwitten stillen bovendien de honger. Eet bijvoorbeeld een kommetje magere platte kaas met vers fruit. Dan kan je er weer tegen aan dankzij de combinatie van fruitsuikers en eiwitten.

*Drink minstens 1 l water per dag. Je lichaam kan niet zonder. Te weinig vocht vermindert je concentratie en kan mentale dipjes alsook hoofdpijn veroorzaken.

*Las beweegpauzes in. Dit maakt je hoofd leeg en geeft je energie. Ga bijvoorbeeld een kwartiertje wandelen of fietsen bij mooi weer. Zo doe je nog wat vitamine D op.

  • Facebook Clean Grey
  • Instagram Clean Grey
  • Pinterest Clean Grey
bottom of page