top of page
Er zijn nog geen tags.

ZOEKEN OP TAGS: 

RECENTE POSTS: 

BEZOEK ME OOK OP:

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

Op vakantie? Kies slim en voorkom extra kilos. Deel 2!


De zomer loopt ten einde maar ongetwijfeld zijn er onder jullie nog enkelen die een vakantie in het vooruitzicht hebben!

Vorige keer heb ik jullie verteld hoe je gezond en lekker kan ontbijten op hotel maar ook hoe je op restaurant slim kan kiezen. Vandaag vertel ik jullie hoe je je calorie- en suikerinname kan beperken wanneer je gekozen hebt voor een all-inn formule of volpension. En dus kan genieten van allerlei snacks als tussendoor, dranken à volonté en een buffet ’s middags maar ook ’s avonds. Kortom, de hele dag kan je eten en drinken :-)

Hoe pak je dit aan?

  • Breng structuur in je voedingspatroon. Probeer 4 maar maximum 6 uur tussen elke maaltijd te laten. Geef je lichaam de nodige rust om het geconsumeerde voedsel te verteren. Je hoeft echt niet om de 2 uur te eten! Bovendien bieden hotels als tussendoor voornamelijk koekjes, ijsjes, hotdogs e.d. aan. Door deze vet- en suikerrijk bommetjes links te laten liggen spaar je héél veel calorieën uit!

  • Drink tussendoor enkel water. Hou het glaasje alcohol als afsluiter bij de maaltijd. Alcohol zorgt er immers voor dat je meer zin krijgt om te eten doordat je suikerspiegel ervan daalt. Gesuikerde dranken zorgen dan weer voor pieken en dalen in je suikerspiegel waardoor je nog meer zin in suikers krijgt.

  • De lunch en avondmaal zijn meestal in buffetvorm. Heerlijk, al die verschillende kleurtjes door het assortiment aan groenten! En zo maar voor het grijpen! Dat is toch wel een voordeel, op restaurant zijn de groenten meestal beperkt en ook thuis heb je zelden zo een assortiment op je bord liggen. Haal eerst een voorgerechtje: vul een bordje met rauwe groentjes en stukje vis of mager vlees. Doe er een koffielepeltje vinaigrette bij. Daarna kan je nog eens terug je bord vullen: de ene helft vul je met warme groenten, de andere helft vul je met een stukje vis of mager vlees en wat gestoomde aardappelen, pasta of rijst. Als dessert kan je wat vers fruit en yoghurt of platte kaas nemen of eens een bolletje ijs.

Zo, deze tips zullen je alvast op weg helpen! Om vakantiekilo’s te vermijden is bewegen uiteraard ook belangrijk. Als je een hele dag aan het zwembad ligt daalt je energieverbruik aanzienlijk! Plan actieve daguitstapjes: bezichtig dorpjes te voet of met de fiets of neem een frisse duik in het zwembad. Heeft je hotel een fitnesss ter beschikking dan kan je je dag hiermee starten.

Maar vergeet vooral niet van je vakantie te genieten!


  • Facebook Clean Grey
  • Instagram Clean Grey
  • Pinterest Clean Grey
bottom of page